Gids: 4 nare programmas die je bestanden voor Bitcoins kapen | Dutch.lamareschale.org

Gids: 4 nare programmas die je bestanden voor Bitcoins kapen

Gids: 4 nare programmas die je bestanden voor Bitcoins kapen

In het afgelopen jaar begonnen Bitcoin om op te treden als de gewenste vorm van valuta om een ​​nieuw type van kwaadaardige software. Het heet Ransomware in het algemeen en het duurt voordat je computerbestanden als gijzelaar totdat u de hacker die het als zijn losgeld gemaakt te betalen.

En het is in ontwikkeling, snel...
De eerste en meest beruchte vorm van ransomware verzoekende Bitcoin werd “CryptoLocker” genoemd. Het sluipt naar uw computer door middel van onschuldig ogende SPAM e-mails zoals deze.

Gehecht aan de e-mail was een ZIP-archief met een klein uitvoerbaar bestand (een programma dat draait op een Windows-computer, meestal eindigt met een ".exe"). Om de zaken nog moeilijker te detecteren de ".exe" bestand is met behulp van een document extensie (dat wil zeggen ".pdf") in de bestandsnaam en het weergeven van een Adobe Reader icoon te maken.

Als je ervoor kiest om het kwaadaardige bestand te openen, zou het downloaden en uitvoeren Gameover Zeus, die op zijn beurt downloadt en installeert andere malware families waaronder CryptoLocker. CryptoLocker zal dan ga je gang en coderen bestanden op uw computer, zodat u geen toegang tot hen zonder een bepaalde persoonlijke sleutel (net als degene die gebruikt wordt in een Bitcoin portemonnee) zal hebben. Natuurlijk om de private sleutel te krijgen, moet u betalen.

Dit is wat je ziet op je computer als je besmet bent:

Als u er niet in geslaagd om het losgeld te betalen in de tijd die je nodig zou hebben om CryptoLocker's "decryptie service" te gebruiken. Natuurlijk, CryptoLocker's "decryptie Service" is veel duurder dan de oorspronkelijke losgeld.

Dit is gek:

In de eerste 100 dagen werd CryptoLocker vrijgegeven bijna 500.000 computers besmet. Volgens Symantec 3% van de mensen het erover eens om losgeld, maar extra studiessuggest betalen dat het aantal dichter bij 1,3%.

Eén Thesisclaims dat de makers van CryptoLocker konden verzamelen 1.216 BTC gedurende deze periode, waardoor ze een winst van enkele honderdduizenden dollars.

CryptoLocker werd uiteindelijk stilgelegd op 2 juni 2014, wanneer meerdere wetshandhavingsinstanties pakte het netwerk dat hij gebruikt. Gebruikers die werden geïnfecteerd waren nu in staat om terug te ontcijferen hun bestanden met behulp van een website genaamd DecryptCryptoLocker.

Maar het verhaal niet ten einde:

Geïnspireerd door CryptoLocker, hoewel niet gerelateerd, CryptoWall kwam om te spelen rond februari 2014. Hoewel CryptoWall minder geavanceerd dan CryptoLocker het erin geslaagd om 625.000 computers te infecteren was - een groter aantal dan zijn voorganger.

Top geïnfecteerde landen waren de Verenigde Staten, Vietnam, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Hier is een geografische vertegenwoordiging van de besmette landen:

Maar ook al veel moeite werd gedaan om CryptoWall verspreiden zo veel mogelijk de resultaten waren een beetje teleurstellend. "Only" 939 BTC werden verzameld uit verschillende toepassingen die besloten om te betalen. Het rantsoen varieerden tussen $ 200 en $ 10.000 (waarvan slechts één gebruiker is betaald).

Het slechte nieuws is dat CryptoWall evolueert:

Terwijl CryptoWall begon als een CrptoLocker kloon, nu is gemuteerd in een CryptoWall 2,0 op januari 2015 en tot CryptoWall 3,0 maart 2015. Vandaag CryptoWall versleutelt niet alleen uw bestanden, maar kan ook informatie te stelen van uw computer, met inbegrip van de private sleutel van uw Bitcoin portemonnee. Dit maakt de software veel meer rendabel om zijn scheppers door ervoor te zorgen dat ze zal enige vorm van betaling voor hun werk krijgen.

In de afgelopen maanden van 2015 deze twee belangrijke bedreigingen zijn ook gemeld:

CTB Locker

# 8211; Staat voor Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes van cryptografie die is gebaseerd op elliptische krommen. Dit is de methode die wordt gebruikt om uw bestanden te versleutelen.
  • Tor (Ui staat voor de router) is een netwerk van computernetwerken die Darknet omvatten.
  • Bitcoinrefers de mogelijkheid om te betalen in Bitcoins.

Hier is hoe een "gekaapt" computer met CTB Locker eruit ziet:

CoinVault

# 8211; Uitgebracht op november 2014 deze CrpytoGraphic Locker geeft u de mogelijkheid om een ​​bestand te decoderen "op het huis". Betekenis, de makers van de software wilt u een voorproefje, of een soort van bewijs te geven, dat ze zijn goed voor hun woord. Beschouw het als een daad van goede trouw, zoals het instellen van een gijzelaar vrij.

CoinVault heeft het gemunt op meer dan 20 landen tot nu toe, maar de Netherland politie in staat waren om een ​​deel van informatie CoinVault te bereiken. Met behulp van deze informatie Kaspersky heeft een decryptor website te helpen bestrijden CoinVault.

Maar er zijn ook goed nieuws:

Er is iets wat je kunt doen over deze toenemende fenomeen van cryptografische Lockers.

Allereerst, de soorten ransomware Ik heb in dit bericht vermeld alle doelgroepen verschillende Microsoft Windows-versies (van XP tot Windows 10). Dus als je een Mac hebt en u gebruik maakt van de Mac OS bent u waarschijnlijk veilig (waarschijnlijk...).

Ten tweede moet je er een gewoonte van om regelmatig een back-up van uw bestanden te maken. Op deze manier, zelfs als iemand uw gegevens versleutelt kunt u altijd de originele bestanden herstellen zonder de encryptie. Sinds verbonden diensten zoals Dropbox ook kan worden besmet, afhankelijk van het geval, dan wordt er een offline backup ook gesuggereerd.

Als u een back-up van uw bestanden gaat kunt u volgen het 3-2-1 rulewhich betekent:

  • 3 verschillende exemplaren op drie verschillende plaatsen (3 exemplaren op dezelfde harde schijf telt niet mee).
  • 2 verschillende formaten (zoals harde schijf en DVD).
  • Houd 1 exemplaar off-site (dat wil zeggen op een andere locatie). Hiermee wordt voorkomen dat beide kopieën krijgen vernietigd in het geval van een inbraak, brand, enz.

De volgende maatregel te nemen is vrij eenvoudig. Open geen e-mailbijlagen die grappig (ok mom ?!) kijken. Dit geldt ook voor e-mails van mensen die je niet kent en bestanden waarvan u denkt dat onveilig zijn. Het is al opgemerkt dat zelfs bestanden die onschadelijk zoals Powerpoint presentaties, Excel sheets en Word-documenten kunnen lijken. Kan ook een uitvoerbaar filewithin ze op te nemen.

Zorg ervoor dat u altijd uw besturingssysteem updaten met de laatste updates en hebben een betrouwbare Anti-Virus programma geïnstalleerd. Na deze stappen zullen waarschijnlijk u gedekt in de meeste gevallen. Als u denkt dat u extra bescherming wilt kunt u verwijzen naar deze guidewhich levert geavanceerde stappen die genomen kunnen worden.

Blijkbaar zijn er ook speciale tools die u op uw computer kunt installeren om te voorkomen dat dit soort ransomware uit opdagen als CryptoPreventand CryptoGuard.

Last but not least, is er een enorme bron met betrekking tot CoinVault in het bijzonder waarin u alle informatie die u nodig hebt voor het geval je hier besmet zal geven.

Als je ooit heb gehad uw computer besmet met ransomware Ik zou graag uw verhaal in de commentaar hieronder te horen.

Bronnen:

Gerelateerd nieuws


Post Altcoin

Bytecoin (BCN) een State of the Art, Anonymous Cryptocurrency

Post Altcoin

Rebranding, interviews en een volledige lijst met muntpaginas

Post Altcoin

Digital Currency Weekly Rundown - First Edition

Post Altcoin

Analyse: Bill Gates zegt: Bitcoin is beter dan valuta

Post Altcoin

De complete gids voor het selecteren van uw Litecoin-portemonnee

Post Altcoin

Hoe u vandaag uw eerste Bitcoin kunt krijgen

Post Altcoin

Hoe Namecoin te kopen (Paypal, creditcard, Cash) - 100% veilig en eenvoudig

Post Altcoin

Coin korte updates: Verhuizen naar 2015

Post Altcoin

Bitcoin en de toekomst van geld

Post Altcoin

Mastercoin en Omniwallet Beta

Post Altcoin

Hoe EOS te kopen in 3 eenvoudige stappen - Een gids voor beginners

Post Altcoin

Hoe Monero te kopen in 3 eenvoudige stappen: een gids voor beginners