Wat is een 51% Attack - Vereenvoudigde Bitcoin-zelfstudie | Dutch.lamareschale.org

Wat is een 51% Attack - Vereenvoudigde Bitcoin-zelfstudie

Wat is een 51% Attack - Vereenvoudigde Bitcoin-zelfstudie

Je hebt misschien gehoord van de term “51% aanval”, maar wat betekent het eigenlijk?

Bitcoin minersuse krachtige computers om te verifiëren dat elke persoon die wenst te Bitcoins besteden eigenlijk Bitcoins te besteden en niet proberen om het systeem te misleiden. Zij doen dit door de herziening van de Blockchain - een digitaal bestand dat elke Bitcoin transactie ooit gemaakt documenteert. Mijnwerkers meestal groepen samen in de mijnbouw zwembaden zodat ze hun mijnbouw kracht te combineren en efficiënter.
De kracht van de mijnwerkers verificatieproces komt uit het is decentralisatie. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat er een transactie die gaat door het blok keten. Elke mijnwerkers zal deze transactie te beoordelen en beslissen of de afzender inderdaad de bitcoin hij wil sturen. Als de meerderheid van de mijnwerkers regeert de transactie geldig is zal het door te gaan.

Maar wat als iemand kon een greep van meer dan 50% van de mijnbouw de macht van het netwerk te krijgen en manipuleren van het systeem voor zijn eigen behoeften. Theoretisch gesproken, als iemand erin slaagt een dergelijke aanval kan hij verdubbelen zijn geld uit te trekken - wat betekent dat hij kan twee of zelfs meer te betalen met dezelfde Bitcoin.

De aanvaller zal ook in staat zijn om transacties te voorkomen dat bevestigd en voorkomen dat andere mijnwerkers uit het genereren van nieuwe Bitcoins. Maar meer van dubbele uitgaven en bevestigingen zullen worden beoordeeld in latere video's.

Voor nu, hier is een echte levende voorbeeld van de 51% aanval. In januari 2014 een van de mijnbouw zwembaden werd zo groot dat naderde 51% van de totale mijnbouw macht. Dit is natuurlijk gemaakt enige paniek in de Bitcoin gemeenschap, maar werd kort daarna vastgesteld door mijnwerkers die het zwembad in om dingen in evenwicht gelaten.

Een van de dingen om in gedachten te houden is dat iemand met zoveel mijnbouw macht waarschijnlijk meer geld zou maken gebruik van deze macht om rechtmatig de mijne dan door daadwerkelijk te blokkeren transacties of dubbele uitgaven. Dit vermindert het risico op een dergelijke aanval aanzienlijk.

Gerelateerd nieuws


Post Bitcoin

De vuurtoren van Mike Hearn kan Bitcoin enorm verbeteren

Post Bitcoin

6 restaurants die Bitcoin accepteren

Post Bitcoin

Bitcoin als handelswaar: rijbewijs om te belasten?

Post Bitcoin

Bitcoin-diagrammen - Wat zijn ze, Hoe BTC-diagrammen te gebruiken

Post Bitcoin

Armory Technologies geeft een bijgewerkte versie van zijn Bitcoin-portemonnee vrij na een investering van $ 600.000 te hebben verdiend

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Afscheid van fractionele reserves

Post Bitcoin

Bitcoin-tarieven uitgelegd - Is Bitcoin-transactie eigenlijk gratis?

Post Bitcoin

Het Bitcoin dagrapport: Lawsky schetst herzien BitLicense, GAW lanceert Paycoin, en meer

Post Bitcoin

Deflatie Deel 2: Is Bitcoin-prijsdeflatie goed of slecht?

Post Bitcoin

Wat is een Bitcoin privésleutel, hoe deze te gebruiken, houd hem veilig!

Post Bitcoin

27 april 2015

Post Bitcoin

Win € 40 in Bitcoin. Ledger-portemonnee Nano Duo-editie